Een verhaal dat je wilt lezen

De historische roman “Veroverd door de hertog” van Nicola Cornick is een spannend, romantisch regency verhaal met intriges. Een verhaal dat je wilt lezen wanneer je houdt van historische romans met spanning.

Voor Lady Jane Verey en de lichtzinnige Lord Philip Delaheye staat vast dat zij met elkaar moeten trouwen. Jane en Philip zien dit allerminst zitten. In Jane’s jeugd was besloten door beide adellijke families dat zij met de jongere broer van hertog Alex Delaheye moet trouwen. De hertog vindt het een uitstekend plan vanwege de adellijke verbintenis tussen beide families en om zijn jongere lichtzinnige broer manieren bij te brengen door middel van een huwelijk. Jane verzint een plan om onder het huwelijk uit te komen. Zal de volhardende aantrekkelijke Alex Delaheye haar plan doorzien en zwichten voor de mooie opstandige liefelijke Jane waar hij steeds meer voor gaat voelen?

Een prachtig verhaal om te lezen

Als Nicola Cornick fan is “veroverd door de hertog” weer een prachtig beschreven regency verhaal van de auteur. Jane’s strategieën heb ik als romantisch en spannend ervaren. Het ook grappige hoe Jane en Alex steeds meer met elkaar verwikkeld raken in hun gevoelens voor elkaar. En hoe zij elkaar dwarsbomen door hun beide plannen, waar Jane geen huwelijk wil de hertog juist haar wil dwingen om met Philip te trouwen.

Nicola Cornick heeft in haar roman een verhaal neergezet met kenmerkende gebeurtenissen voorkomend uit het regency tijdperk.