potlood-tekening-korengras-tolkjou
Een potlood tekening
geillustreerd met korengras

Een mooie potlood tekening in de kleur zwart kun je voor tal van (creatieve) items gebruiken. Een handige tekentip voor de beginnende tekenaar is om te leren tekenen met potloden in diverse hardheden. Je leert om schaduwen en arceren toe te passen in je tekening en ziet hoe je tekening wordt opgebouwt in potlood lagen.

Het onderwerp dat ik gemaakt hebt is een potlood tekening van een rustiek zwart korengras vanwege de symboliek. Het is een onderwerp wat je op een simpele manier kunt symboliseren en prima te gebruiken is voor een tekening, kaart of schildering.
Het is een onderwerp waar je toch je artisticiteit op kunt los laten door de eenvoud en door het juiste kleurgebruik van potloden of verf.

Sommige tekenaars en aquarellisten maken vaak prachtige kunstwerken van dit soort onderwerpen, zowel in kleur als in zwart-wit. Een potlood tekening kan net zo prachtig zijn als een kleur tekening.
Zelf ben ik een voorstander van het tekenen van een potlood tekening omdat ik een liefhebber ben van grijze en zwarte tinten in een tekening.
Met het gebruik van potloden in verschillende hardheden kun je mooie dieptes en schaduwen creëren. Zoals je kunt zien in een eerdere post waar een uitleg staat over tekenpotloden in diverse hardheden en tips voor het aanschaffen van tekenpapier.

De symboliek van een tekening weergeven

Onderwerpen als koren, helmgras, enkele klaprozen-, bloemen of het simpel weergeven van hartjes, veertjes of vlinders zijn onderwerpen die geschikt zijn om de symboliek in een tekening weer te geven. Een eenvoudig onderwerp kan een treffende eyecatcher zijn om naar te kijken.
Wanneer je natuur onderwerpen regelmatig schets zul je tot je verbazing merken dat je deze onderwerpen beter leert schetsen en later te tekenen.

Door het onderwerp goed te waarnemen kun je het tot uiting laten komen in je tekening.
Vindt je het leuk om van je tekening een kaart te maken kun je met fineliners of brushes handlettering toepassen.
Met een leuke of passende tekst maak je de kaart in jouw persoonlijke stijl af.
Voor het opdoen van een aquarel inspiratie van bloemen kun je op het blog van beautiful dawn leuke en mooie beginners aquarellen spotten.

Waarom een mistroostige herfst- of wintertak tekenen?

De natuur heeft prachtige onderwerpen om te schetsen, te tekenen of te schilderen. Een mistroostige herfst of wintertak tekenen kun je het onderwerp prachtig laten symboliseren in de tekening of kunstwerk.
Onderwerpen als koren, mistroostige takken of bloemen zijn onderwerpen waarmee je goed kunt leren schetsen en te tekenen met een duidelijke symboliek.

Je kunt inspiratie opdoen in ieder seizoen, met tekenspullen of schilderspullen erop uit trekken in de natuur is leuk en relax om te doen.
Probeer het onderwerp wat je wilt tekenen, goed te waarnemen en je niet te laten afleiden door andere hinderlijke onderwerpen die in de buurt hangen of staan.
Regelmatig zul je in de buurt van je onderwerp een storend element zien, probeer je aandacht ervan af te leiden en je te concentreren op je onderwerp.
Door regelmatig in de natuur te schetsen of te tekenen zul je merken dat je er een teken vaardigheid mee opbouwt.

Wat kun je nog meer doen met dit potlood onderwerp?

Het ontwerp kun je ook prachtig verwerken in een kleurrijk of enkel kleurig kunstzinnig idee.
Je kunt een ontwerp maken en dit gebruiken om het te vervaardigen in een dessin voor je interieur als een kussen, loper of wandkleed.
Het ontwerp kun je als dessin overbrengen op textiel met een zelfgemaakt sjabloon.
Leuk om te doen en het geeft net dat tintje van een zelf expressie waar je interieur prachtig mee versiert wordt.
Als voorbeeld kun je denken aan de Japandi stijl een trend die ikzelf prachtig vindt staan in een interieur vanwege de subtiele en dynamische eenvoud.
Kleuren als rustiek zwart, donker bruin en grijs staan hier prachtig bij.

Een sjabloon maken voor je muur
Het ontwerpen van een selfmade muur dessin van dit onderwerp kun je zelf vervaardigen. Of wanneer je hier geen behoefte aan hebt kun je gebruik maken van een gekochte sjabloon in de vorm van het ontwerp of iets wat er op lijkt om dit aan te brengen op de muur.
Je kunt een sjabloon ook eenmalig zelf maken en naar smaak meer items of symbolen eraan toevoegen om de muur te voorzien van een speciaal persoonlijk tintje.
Let er wel op hoe meer items hoe groter je sjabloon wordt en hoe meer denk en snijwerk het wordt om het geheel of de voorstelling ervan tot een mooi passend sjabloon te laten worden.

“kunst is de symboliek van zelf expressie”.

Elizabeth

Vergelijkbare berichten