Wie is élizabeth..?

“… élizabeth is eliza, zoals ze is…”

Leest, tekent, schildert, schrijft, vertolkt, percepteert vanuit haar mijn belangstelling, wijsheid, vaardigheid, expressiviteit en artisticiteit. Over van alles wat mij hiermee zoal bezighoudt in “mijn brein” niet voor een uurtje maar…. voor 48 uur in golfbewegingen van een etmaal die meer dan 86400 seconden heeft.

Om jezelf jouw expressieve kunstzinnige uiting beter te kunnen begrijpen in je gemaakte kunstwerken is je een impressie te geven hoe je communiceert tijdens het maken van een kunstzinnige expressieve activiteit. En waardoor je een positieve mindset kunt halen uit het maken van een kunstwerkstuk.

élizabeth is fan van

Wassly Kandinsky: “abstract & expressionistisch kunst theoreticus”
Kandinsky is toch wel één van mijn favoriete kunstenaars, een Russisch | Frans kunstenaar van origine (Moskou, 16-12-1866 | Neuilly-sur-Seine, 13-12-1944). Hij heeft een grote invloed gehad op de abstracte kunst in de 20ste eeuw vanwege zijn filosofie. Kandinsky heeft gestudeerd aan de Duitse Akademie der Bildenden Künste en was één van de grondleggers van de kunstenaarsgroep de “Phalanx” en oprichter van de “Phalanx Malschule”.

Kleurklanktheorie
Wassily Kandinsky was een persoon die zich liet inspireren door muziek van o.a. Arnold Schönberg. Hij stelde vast dat kleur en klank een psychologische effect heeft op de psyché van de mens. Zodoende stelde hij zijn klanktheorie op die een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de 20ste eeuw.

Kandinsky: “kleur heeft een eigen taal en expressie”
Volgens de kunstenaar heeft elke kleur een eigen taal en een expressie waarin een vorm en ziel zit. Kandinsky’s theorie was dat de klanktheorie, de verschillende kleuren samen een innerlijke beleving bij de toeschouwer teweeg brengt. Zoals ook gedacht kan worden met het waarnemen van de verschillende klanken in muziek. Die samen een harmonieus geheel vormen en een innerlijke beleving bij de luisteraar zal opwekken. Deze krachtige uitwerking die kleur en klank hebben op de menselijke psyché, noemde hij de innerlijke klank.

Vormen. Kleuren. Expressie. | Symboliek 13

Expressie? Ach…, dat is altijd al een onderdeel van mijn leven geweest.
Van jongs af aan ben ik in de weer met verf en penselen, kleurpotloden, tekenpennen, doek, papier en vruxər de methode van Vaganova.
Vermanend werd ik toegesproken wanneer mijn kunstzinnigheid te bewonderen was op het behang, tegenwoordig doe ik dat het liefst stiekem nog steeds.
Of mijn kunstwerken nu abstract, expressief, realistisch, fantasy of technisch zijn, het is een “artistiek iets” dat bij mijn personaliteit hoort.
Kunst ontstaat in mijn gedachten waar de creativiteit in een fase van een moment zich afspiegelt door mijn belevingen die gereflecteerd worden in de kunstwerken.
De visuele beeldtaal die gecreëerd wordt, laat soms wel en soms niet een geheel aan variatie zien, zelf mag de toeschouwer bepalen hoe zij de kunst interpreteren.

Symbolism 13 | Acryl on canvas